Десетки пътуваха натъпкани в коридора на нощния влак по линията София-Бургас

Снимката е илюстративна
24.06.2024 / 09:49

Десетки хора пътуваха натъпкани в коридора на нощния влак по линията София-Бургас, който пристигнал със закъснение от близо 3 часа. Един от пътниците, Георги Божев, сподели за инцидента в социалните мрежи и разказа пред NOVA за допълнителни трудности по време на пътуването.

Божев се качил на влака от гарата в Пловдив, където било съобщено за закъснението. Влакът вместо в 1:00 часа пристигнал в 3:40 часа и престоял на гарата около 20 минути. Той забелязал, че има много правостоящи пътници, които пътували от София. Заедно с други пътници отишли при кондуктора, за да попитат за места, но кондукторката им казала, че спалните вагони са заключени и само началникът на влака може да ги отвори. Началникът отказал да ги пусне вътре, а се оказало, че има и хора с дублирани места.

Някои от пътниците със запазени места ги отстъпили на по-възрастни хора, за да им бъде по-комфортно през нощта.

От БДЖ съобщиха, че влакът е пристигнал със закъснение от 138 минути поради закъснения на други влакове, ремонт на железния път и температурни намаления на скоростта в някои участъци. Влакът е без задължителна резервация и спира на необслужвани гари, където пътниците закупуват билети директно от персонала. Пътникопотокът по маршрута София-Бургас значително се увеличава след 30 юни, затова от края на месеца ще бъде пуснат допълнителен сезонен нощен влак за Бургас.

След проверка БДЖ уточняват, че системата не позволява продажбата на едно и също място два пъти. Влакът е включвал два спални вагона, за които няма информация да са били заключени. В конкретния случай не е имало свободни спални места. От 24.06.2024 г. влакът ще бъде увеличен с един вагон, а от 28.06.2024 г. с два второкласни вагона.

Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев