В Ямбол обявиха 24 юни за неучебен ден и без синя зона заради празника на града

Ямбол
24.06.2024 / 11:32

На 24 юни, празникът на Ямбол – Свети Дух, който тази година се пада в понеделник, традиционно ще бъде неучебен ден за всички училища в общината, според заповед на кмета Валентин Ревански.

Като жест към жителите и гостите на града, паркирането в платената „Синя зона“ ще бъде безплатно. Това е направено, за да могат хората да посетят всички събития от празничната програма.

Тази година 24 юни е троен празник за ямболци, защото освен Свети Дух и Рождението на св. Йоан Кръстител (Еньовден), се чества и празникът на града.

Най-награждаваният български певец Миро ще изнесе концерт в Ямбол на 24 юни от 21:00 часа като специален подарък за жителите.

Празникът ще започне с тържествена света литургия в най-стария храм на Ямбол „Света Троица“, отслужена от новоизбрания митрополит на Сливенска митрополия Арсений. След това ще има тържествен ритуал по издигане на националното знаме пред Община Ямбол и тържествена сесия на Общинския съвет в Културно-информационен център „Безистен“. В 12:00 часа пред НЧ „Пробуда-1909“ ще започне народният събор „Света Троица“.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев