Намаляване на тежките пътно-транспортни произшествия и ранените в област Сливен се отчита през първото тримесечие на 2024 година

..............................................
25.06.2024 / 14:38

През първото тримесечие на 2024 година в област Сливен е отбелязано значително намаляване на тежките пътно-транспортни произшествия и на броя на ранените лица. Това стана ясно по време на днешното заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата, което беше председателствано от областния управител Чавдар Божурски.

Илиян Николов, началник на сектор „Пътна полиция“ в ОДМВР-Сливен, представи данни за периода от 1 януари до 31 март тази година. Регистрирани са общо 102 пътно-транспортни произшествия, от които 26 са били тежки. В резултат на тези инциденти има двама загинали и 28 ранени лица. Изключително важно е, че само един от пострадалите е бил пешеходец. В сравнение със същия период от предходната година, когато бяха регистрирани 33 тежки произшествия с двама загинали и 42 ранени, това представлява значително подобрение.

На заседанието бяха обсъдени и други важни теми, включително текущите ремонти на пътната инфраструктура в областта Сливен. Освен това, комисията се фокусира на изграждането на мерки за справяне с безстопанствени животни на пътищата, както и на проблемите, предизвикани от индивидуалните електрически превозни средства в градските зони.

Един от акцентите на работата на комисията е подготовката за Националния ден на безопасността на движението по пътищата на 29 юни. Тази година основният фокус е върху инициативите за защита на децата по време на движение.

Областната администрация в Сливен получи писмо от Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“, което съдържа различни материали и съвети за безопасността на децата на пътя. Тези материали са разпратени до регионалното управление на образованието и се очаква да бъдат разпространени сред учители, възпитатели и родители до 10 юли.

След провеждането на инициативите на 29 юни, общините и другите участници в комисията следва да предоставят информация за проведените мероприятия, които ще бъдат обобщени от Областната администрация и предадени на държавната агенция.

Още снимки от новината

..............................................
..............................................

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев