Община Сливен обяви стартирането на нова процедура за събиране на документи за саниране на жилищни сгради

Сливен
25.06.2024 / 14:19

Община Сливен обяви стартирането на нова процедура за събиране на документи за саниране на жилищни сгради. Целта на процедурата е подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на многофамилни жилищни сгради, включително борба с енергийната бедност. Съгласно обявлението, всички многофамилни жилищни сгради, които са управлявани по реда на Закона за управление на етажната собственост и са проектирани преди 26 април 1999 година, са допустими за финансиране.

За да участват, сдруженията на собственици трябва да подадат заявления за участие до общината в срок до 23 август 2024 година. Необходимите документи за кандидатстване включват заявление за участие, документи от общи събрания на съдружията, копие от книгата на етажната собственост, декларация с информация за енергийно уязвимите лица в сградата, сертификати за енергийни характеристики и други технически документи.

Приоритет при оценяването на заявленията ще имат сградите, в които живущите получават социална помощ за отопление, социални помощи, са с установена намалена работоспособност или са настанени в общински жилища. Община Сливен ще извършва проверки за достоверността на предоставената информация.

 

Линк към Насоки за кандидатстване и приложения към тях:

https://eumis2020.government.bg/bg/s/8d3ebf57-ff75-4ad5-afa1-5747f558ee98/Procedure/Info/f4d6a4ca-0a30-4c90-bd51-991551164a73

 

Забележка: Папка „Приложение_5.1._СС_образци“ към папка „Условия за кандидатстване“ съдържа примерни образци на: протоколи от общи събрания, покани за събрания на СС и др. Същите са предоставени от програмата, с цел улеснение на гражданите при учредяване на сдружение и провеждане на общи събрания във връзка с процедурата и не е необходимо да се попълват всички образци, а само тези, които са приложими и необходими на съответната етажна собственост, така че да бъде изпълнен целият набор от документи изискуем при кандидатстване по процедурата.

 

Телефон за контакт: 044/611 145

Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев