Над 14 000 души завършиха обучения по дигитални умения от началото на 2024 г. до момента

Министърът на труда и социалната политика Ивайло Иванов
26.06.2024 / 09:57

Министърът на труда и социалната политика Ивайло Иванов съобщи, че над 14 000 души са завършили обучения по дигитални умения и са получили сертификати от Центъра за развитие на човешките ресурси и регионални инициативи (ЦРЧРРИ) от началото на 2024 г. Курсовете се провеждат по проект на Министерство на труда и социалната политика, финансиран по Националния план за възстановяване и устойчивост. По този проект, безработни и работещи могат да получат ваучер за безплатно обучение чрез електронно заявление на сайта на Агенцията по заетостта.

От началото на юни функционира и Модул за самостоятелно сертифициране на цифрова компетентност, който позволява на гражданите да тестват безплатно знанията си и да получат сертификат за базово или средно ниво дигитални умения, придобити в процеса на работа или самостоятелно учене. Тестването и сертифицирането се извършват онлайн от ЦРЧРРИ.

Ивайло Иванов отбеляза, че от началото на 2024 г. центърът е разширил своята структура и предлага обучения за професионална квалификация в София, Плевен, Пазарджик, Смолян и Стара Загора. Това разширение дава възможност на повече безработни и заети да придобият търсените от бизнеса компетенции и да намерят качествена, устойчива и високоплатена работа.

Снимка: Министерство на труда и социалната политика
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев