Общинските съветници в Сливен ще решават утре дали да се отпуснат пари за ремонт на салона на Народно читалище „Зора-1860“

..............................................
26.06.2024 / 18:50

Общината ще отпусне 160 хил. лв. за ремонт на салона на Народно читалище „Зора-1860“ в Сливен. Това е част от утрешния дневен ред на Общинския съвет и бе обсъдено на днешната пресконференция на председателя Димитър Митев и негови заместници. Средствата ще бъдат предоставени като дарение.

Общинският съвет ще гласува и изменения в Наредбата за символиката, засягащи статута на наградите на Община Сливен и финансовото стимулиране на носителите. Наградите за граждански принос и „Добри Чинтулов“ ще се увеличат от 2 хил. лв. на 5 хил. лв., а останалите призове – от 1 500 на 3 хил. лв. Наградите „Дамян Дамянов“ и „Сирак-Скитник“ отпадат от списъка и ще се утвърждават от Кмета. Наградата „Д-р Иван Селимински“ ще се връчва веднъж на три години.

Парламентът ще разгледа изменения в Наредбата за местните такси и цени на услуги, свързани с електронните услуги, поради промени в Закона за електронното управление. Ще се гласуват и размествания на средства в бюджета за ремонти на мостови съоръжения и преустройство на Дома за стари хора в Сливен.

Съветниците ще гласуват и промени в състава на няколко постоянни комисии. Утрешният дневен ред включва 48 точки, сред които Програмата за работата на Общинския съвет за третото тримесечие на 2024 г., Планът за подкрепа на личностното развитие на децата и учениците и протоколът на Комисията по стипендиите.

Допълнителни точки ще бъдат гласувани за разширяване на общинската транспортна схема и за кандидатстване с проект за саниране на детска градина „Минзухар“ в село Крушаре.

Сесията ще се проведе в зала „Май“ от 9:00 ч. Подробна информация за дневния ред е налична на посочения линк: https://obs.sliven.bg/dneven-red-na-sesiite.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев