Президентът Румен Радев проведе среща с представителите на най-малката парламентарна група в 50-ото Народно събрание – „Величие“

..............................................
26.06.2024 / 19:51

Президентът Румен Радев проведе среща с представителите на най-малката парламентарна група в 50-ото Народно събрание – „Величие“, за да чуе тяхното мнение относно перспективата на парламента и участието им в политическите процеси. Радев отбеляза важността на всяка позиция в настоящата политическа обстановка.

По време на консултациите, които се провеждат в съответствие с конституционната процедура за връчване на първия проучвателен мандат за съставяне на правителство, участва и вицепрезидентът Илияна Йотова. Президентът поздрави „Величие“ за успеха им на изборите, въпреки ниската избирателна активност, която той определи като предизвикателство за политическата система.

Радев очерта няколко възможности за съставяне на правителство, включително правителство на малцинството, програмен кабинет от експерти с широка парламентарна подкрепа и анти-ГЕРБ-ДПС коалиция. Той попита представителите на „Величие“ дали биха подкрепили някои от тези варианти или имат друго предложение.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев