Позицията на България за предстоящата Среща на върха на НАТО във Вашингтон е съобразена с всички решения на Народното събрание

Премиерът Димитър Главчев
28.06.2024 / 10:07

Министър-председателят Димитър Главчев коментира, че позицията на България за предстоящата Среща на върха на НАТО във Вашингтон е съобразена с всички решения на Народното събрание и ще бъде стриктно спазена. Той заяви, че не знае какво е притеснило президента Румен Радев, който отказа да ръководи делегацията и да участва във форума в САЩ.

Главчев поясни, че правителството е решило Радев да ръководи делегацията, защото той е държавен глава, върховен главнокомандващ на въоръжените сили и генерал на НАТО. Той добави, че няма представа какво е предизвикало притесненията на президента и препоръча въпросите да се насочат към Радев. Главчев припомни, че утвърждаването на позиция от Министерския съвет е рутинно и винаги е било синхронизирано между Министерството на отбраната и Министерството на външните работи.

Премиерът Димитър Главчев потвърди, че той ще води българската делегация на предстоящата Среща на върха на НАТО през юли.

Снимка: Министерски съвет
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев