Всички сгради с енергийни обследвания и технически паспорти могат да кандидатстват по новата процедура за саниране

Кметът на Сливен, Стефан Радев
28.06.2024 / 10:40

Всички етажни собствености с енергийни обследвания и технически паспорти могат да кандидатстват за саниране на жилищни сгради по новата процедура, съобщи кметът Стефан Радев. Сливен е сред общините, които ще кандидатстват за средства за саниране по Плана за справедлив преход, свързан с преминаване от въглищна енергетика към зелена енергия. За саниране са предвидени около 180 млн. лв. от общия бюджет за засегнатите общини.

През 2023 г. Община Сливен финансира сдружения на собствениците за енергийни обследвания и технически паспорти на жилищни сгради. Подадени са документи за 81 сгради за саниране към Министерството на регионалното развитие и благоустройството, като 16 от тях са одобрени.

Сега могат да кандидатстват както нови етажни собствености, така и тези, които не са одобрени преди. Крайният срок за подаване на документи е 23 август 2024 г. в деловодството на Община Сливен. Тази програма включва социални критерии като наличие на хора, получаващи енергийни помощи. Община Сливен ще се конкурира само с другите общини, включени в Плана за справедлив преход. Насоките за кандидатстване и необходимите документи са достъпни на посочения линк.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев