Мецола: Фокус върху конкурентоспособността, сигурността и отбраната и социалното равенство

Европейски парламент
28.06.2024 / 11:15

Председателят на Европейския парламент Роберта Мецола изтъкна пред Европейския съвет в Брюксел, че конкурентоспособността, сигурността и отбраната и социалното равенство са ключови предизборни послания на ЕС.

 

Украйна

Европейският парламент приветства новия пакт за сътрудничество в областта на сигурността между Украйна и ЕС, като присъствието на президента Зеленски има символично значение за общата сигурност.

 

Разширяване

Започването на преговори за членство в ЕС с Украйна и Молдова е значителна стъпка. Европейският парламент е защитник на тези преговори и разширяването остава приоритет.

 

Сигурност и отбрана

Хората искат стабилна защита на ценностите и сигурността. Подкрепата за Украйна ще продължи, както и усилията за засилване на способността на Европа да реагира на кризи и стратегическа автономия.

 

Конкурентоспособност и единен пазар

Укрепването на конкурентоспособността на Европа е от ключово значение. Това изисква усилия за отворена и справедлива търговия, разширяване на търговските споразумения и задълбочаване на единния пазар.

 

Финансиране на растежа

За стимулиране на икономиките и изплащане на дълговете, ЕС трябва да намери иновативни начини за насърчаване на инвестициите. Увеличаването на бюджетните тавани и завършването на банковите и капиталовите съюзи са ключови за икономическия растеж.

 

Без изоставяне на никого

Зеленият и цифров преход трябва да бъде приобщаващ. Изпълнението на тези цели е от ключово значение и регулациите трябва да работят за всички - семейства, индустрия и фермери.

 

Избор на председател на Европейската комисия

Европейският парламент ще подкрепи процеса на водещия кандидат и ще съблюдава надлежния процес за избор на нов председател на Комисията след представяне на кандидата от Европейския съвет.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев