Евелин Банев-Брендо ще бъде изведен пред Софийския градски съд в 12:00 часа

Снимката е илюстративна
28.06.2024 / 11:18

Евелин Банев-Брендо ще бъде изведен пред Софийския градски съд в 12:00 часа, съгласно старо искане на италианските и румънските власти за негово задържане по разследвания за наркотрафик. Това се случва четири дни след като той неочаквано се явил пред Централния софийски затвор и поискал да започне да изпълнява шестгодишната си присъда затвор, наложена от Върховния касационен съд през 2018 година, съобщи БНР.

Банев-Брендо изразил желание да изтърпи всички наказания си в България, включително тези от Румъния и Италия, когато той бил обвиняем. В последствие в двете държави са били започнати съдебни процеси, в които той е бил осъден в отсъствие - на десетгодишно затвор за Румъния и на двадесетгодишно затвор за Италия.

Банев-Брендо доброволно се предал властите, въпреки че вече е в Централния софийски затвор. Сега съдът трябва да разгледа искането за арест и по-късно искането за изпращане на искащите го държави.

В същото време, адвокатите на Банев-Брендо започнали процедура за обединение на наказанията му за наркотрафик и за определение на общо наказание, което той да изтърпи в България. За да се случи това, обаче, Италия и Румъния трябва да се съгласят. Ако те откажат, Банев-Брендо първо ще изтърпи шестгодишното си затворно наказание по българското дело.

Снимка: pexels.com
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев