Кметът на Община Ямбол Валентин Ревански награди ученици, които станаха шампиони на България в ученическите игри

..............................................
28.06.2024 / 12:44

Кметът на Община Ямбол Валентин Ревански връчи награди на учениците от Гимназията по строителство и архитектура, графика и дизайн „Кольо Фичето“, Профилираната гимназия „Васил Левски“ и Природоматематическата гимназия „Атанас Радев“, които станаха шампиони на България в ученическите игри. Те извоюваха правото да представят страната на световните първенства през идната година.

На церемонията присъстваха също заместник-кметът Енчо Керязов, председателят на Общинския съвет Антон Шиков и председателката на Ученическия спортен клуб Добринка Чолакова. Валентин Ревански изрази гордостта си от успеха на учениците и подчерта важността на спорта за здравето и развитието на дисциплина, търпение и постоянство.

Добринка Чолакова добави, че от 9 отбора, които достигнаха финалите, ямболските ученици спечелиха три първи места и едно трето място. Гимназията „Кольо Фичето“ се класира на първо място в ученическите игри по футбол за юноши 8-10 клас, трениран от Добромир Араванов с помощта на Йорго Йоргов и Калоян Хайдутов.

Профилираната гимназия „Васил Левски“, водена от Ирена Петрова, спечели титлата в лека атлетика за 10-12 клас, побеждавайки отбори от цялата страна.

Природоматематическата гимназия „Атанас Радев“ триумфира в ученическите игри по баскетбол за 8-10 клас, като момчетата на треньор Милен Костов се класираха за световните игри с шест последователни победи.

Днес бяха връчени и индивидуални награди, сред които MVP на турнира по баскетбол за Стефан Касабов от ПМГ „Атанас Радев“, както и първи места в различни дисциплини на лекоатлетите Никола Караманолов и Даниел Найденов от ПГ „Васил Левски“.

С тези успехи учениците не само честват своите победи, но и засилват позициите на Ямбол като спортен център в България.

Още снимки от новината

..............................................
..............................................
..............................................
..............................................
..............................................

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев