Община Ямбол въвежда нова система за заплащане на паркинг в „Синя зона“, която включва и опция чрез QR-код

Синя зона Ямбол
28.06.2024 / 12:52

Община Ямбол въвежда нова система за заплащане на паркинг в „Синя зона“, която включва и опция за плащане чрез QR-код. Това нововъведение цели да улесни гражданите, като им позволява бързо и лесно да заплатят паркирането чрез камерата на телефона, без да е необходимо да свалят допълнителни мобилни приложения.

Всички указателни табели в зоната за платено паркиране в град Ямбол вече са оборудвани със стикери, на които са отпечатани QR-кодове. Това удобство не ограничава само потребителите на Google Pay и Apple Pay, които могат да заплащат с един клик, но е достъпно и за всички, които разполагат с дебитни или кредитни карти. Системата е изработена с двуезични стикери и интерфейс, което я прави подходяща и за чужденци.

Процесът на плащане след сканиране на QR-кода включва избор на времето за паркиране, въвеждане на регистрационен номер на автомобила и имейл за кореспонденция. След като потребителят натисне „Плати“, той се прехвърля към виртуален ПОС-терминал и може да получи електронен фискален бон по желание. Системата автоматично отчита оставащото време от заплатения престой, а потребителите имат възможност да удължават времето за паркиране или да заплатят за друг автомобил.

Минималният период, за който може да се заплати чрез тази нова опция, е един час. Община Ямбол с тези иновации демонстрира своя прогресивен подход към улесняване на гражданите и гостите на града, осигурявайки достъпност и удобство в ежедневието.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев