Празник на черешата в Кюстендил

Череши
29.06.2024 / 12:28

С голяма сладоледена изненада, включваща приготвянето на 1500 сладоледа с течен азот и черешов сироп, започна вчера Празникът на черешата в Кюстендил, който ще продължи три дни. Събитието ще се проведе на площад "Велбъжд".

Организатори са Общината и Институтът по земеделие в Кюстендил, който ще представи изложба с авангардни сортове череши. В конкурса за най-красиво аранжиран щанд с череши ще участват над 30 читалища, кметства, клубове и дори детски градини. Ще има и конкурс за най-едра череша, като миналогодишният рекордьор беше череша с диаметър 36 мм от село Граница.

Сладоледите бяха приготвени от шеф сладкарите Ради Стамболов и Борислав Екзархов и раздадени на всички присъстващи. Вечерта завърши с концерт на група "Акага" с участието на Кристиян Янкулов и Биляна Добрева.

Очаква се хиляди да посетят Кюстендил през трите дни на празника, като местата в хотелите и почивните бази са резервирани още преди два месеца. Поканени са министри, депутати и дипломати. Кметът Огнян Атанасов е поканил всички желаещи да се присъединят към празника, съобщи БНР.

Атрактивна фигура с череши ще посреща посетителите на площад "Велбъжд".

Снимка: pexels.com
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев