Държавният глава посети Севлиево по повод отбелязването на 90 години от създаването на „Идеал Стандарт – Видима“

Президентът Румен Радев
29.06.2024 / 18:40

Президентът Румен Радев заяви в Севлиево, че бизнесът може да бъде успешен само когато прилага силни социални политики в грижата за служителите и когато всеки от тях се чувства добре. Той участва в отбелязването на 90 години от създаването на „Идеал Стандарт – Видима“. На събитието присъстваха също кметът на община Севлиево Иван Иванов и областният управител на област Габрово Мария Башева. Президентът беше придружаван от съпругата си Десислава Радева.

Румен Радев подчерта значението на трансформацията на производството във високотехнологично и експортно ориентирано като успешен модел за българската икономика. Той отбеляза също успешното прилагане на зелени и кръгови политики, иновативността, развойната дейност и инвестициите във високотехнологично производство и модерно управление, които помагат на компанията да намира нови партньори и пазари извън страната.

Президентът призова „Идеал Стандарт – Видима“ да продължава да прави така, че младите хора от Севлиево и региона да остават там, вместо да търсят работа в други градове и държави. Той посочи, че компанията дава пример с подкрепата си за образованието и развитието на младите хора в региона. Според Радев, успехът на компанията допринася и за справяне с демографската криза, изискваща решаване на проблема с регионалните дисбаланси.

В рамките на събитието президентът получи юбилеен почетен знак – 90 години „Идеал Стандарт – Видима“. Той разгледа производствената база на завода за санитарна арматура и проведе среща с ръководството на компанията.

„Идеал Стандарт – Видима“ е едно от най-големите предприятия в България, осигуряващо работа за близо 3000 служители и специализирано в производството на санитарна арматура и санитарна керамика. Продукцията на завода се изнася в над 100 държави по света.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев