Илияна Йотова бе гост в Белоградчик на празника на града

..............................................
29.06.2024 / 18:47

Вицепрезидентът Илияна Йотова заяви, че България има нужда от стабилно правителство с ясна управленска програма, като изрази умора от договорки и политически сглобки. Тя направи това изказване пред журналисти в Белоградчик, където беше гост на празника на града, Петровден. Йотова предупреди за възможността от сериозна политическа криза на фона на важни предстоящи решения за страната. Тя подчерта, че тази криза се отразява най-вече на местната власт и българските граждани, като дейността на амбициозните кметове е силно зависима от националната власт. Йотова отново призова за законодателни промени, които да разширят правомощията на местната власт.

Йотова изрази вярата си във възхода на Северозападна България, като отбеляза, че успехът на многобройните стратегии за региона е бил обратнопропорционален на реалните резултати. Тя подчерта, че вярва в разцвета на този край не заради стратегиите, а заради родолюбието и трудолюбието на местните жители. Йотова припомни, че през 1850 г. хората от този край, въоръжени с малко на брой пушки, но с непреклонна воля, се изправят срещу поробителя и организират първото самостоятелно въстание на Северозапада. Тя цитира романа „Лето 1850“ на Владимир Зарев, като отбеляза, че „народ без памет е като къща без врата“.

Вицепрезидентът поздрави кмета Боян Минков и общинското ръководство за усилията им в развитието на Белоградчик. По-късно Йотова откри изложбата на д-р Ваня Ставрева „Картички с истории от Видин и Белоградчик“, която представя колекция от над 100 пощенски картички с изгледи от Видин и Белоградчик от края на XIX до средата на XX век.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев