Предстои избора за нов патриарх на България, полицията предприема мерки за охрана и регулиране на пътното движение

..............................................
29.06.2024 / 19:48

СДВР предприема мерки за охрана и регулиране на пътното движение във връзка с избора на нов патриарх. На 30 юни от 12:00 часа движението около храм-паметника „Св. Александър Невски“ ще бъде ограничено, съобщава DarikNews. Гражданите ще могат да влизат в храма от 14:00 часа със специални пропуски. Официалната церемония в чест на новия патриарх ще се проведе от 18:00 часа, като достъпът ще бъде контролиран.

От 12:00 часа ще има зона за сигурност, като движението по определени улици в София ще бъде спряно. Гражданите ще преминават през проверки с металдетектори, а тези с обемисти багажи или във видимо неадекватно състояние няма да бъдат допускани. Забранени са и полетите на дронове в района от 13:00 до 22:00 часа.

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в церемонията, като президентът ще произнесе приветствено слово. След церемонията ще има ритуал по издигане на националното знаме и почит пред Паметника на Незнайния воин. Патриаршеският избирателен църковен събор ще започне с утреня и Божествена света литургия в Синодалната палата. Светият синод е избрал трима митрополити като достойни кандидати за патриаршеския престол.

Снимка: Българска патриаршия
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев