Лекари от ТЕЛК заплашват да напуснат работните си места заради новите промени в системата, въведени от миналия петък

Снимката е илюстративна
29.06.2024 / 20:49

Лекари от ТЕЛК заплашват да напуснат работните си места заради новите промени в системата, въведени от миналия петък, съобщава БНР. Промените включват издаване на решения само по документи и случайно разпределение на пациентите към по-малко натоварени комисии в страната.

Според д-р Цветан Дамянов, който работи в комисията в Лом, графикът му е запълнен още в понеделник, като на всеки 20 минути трябва да оценява нов пациент. Това е затруднено, защото някои досиета съдържат до 100 листа, което прави невъзможно даването на експертна оценка за кратко време.

Комисиите във Варна също са натоварени, като лекарите трябва да разгледат по 40 случая на ден само по документи. Д-р Дамянов обяснява, че често има готови решения за пациенти, но липсата на свободни часове в системата забавя процеса до края на септември-октомври.

Освен това, различните случаи изискват различни специалисти, които не са налични всеки ден. Специалистите идват само 1-2 пъти месечно, което усложнява допълнително работата на комисиите и влияе негативно върху хората с увреждания.

Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев