Националният институт на правосъдието връчи дипломите на завършилите обучението за младши съдии, прокурори и следователи

..............................................
30.06.2024 / 13:43

Днес в Националния институт на правосъдието (НИП) се проведе церемония за връчване на дипломи на новия випуск младши съдии, прокурори и следователи, завършили задължителното обучение. Заместник-министърът на правосъдието Бисерка Цанева приветства тези нови членове на съдебната власт, подчертавайки, че техният път е изпълнен с отговорности и предизвикателства. Възклицава на необходимостта от справедливост и съобразност със закона.

30 младши съдии, 19 младши прокурори и 15 младши следователи получиха своите първи назначения, съобщават от Министерство на правосъдието. Общият успех на випуска за 2023-2024 година е отличен със средна оценка 5,78. Това е 18-ият випуск на НИП, провеждан вече 20 години задължително обучение за младите магистрати.

Заместник-министър Цанева изрази признание към НИП като институт, който е утвърден като водеща образователна институция за подготовка на магистрати, следваща добри европейски практики и стандарти на европейското право. Тя спомена имената на г-жа Миглена Тачева и на целия екип на НИП, които се отличават с компетентност и преданост.

Церемонията бе означена от присъствието на висши съдебни лица като председателя на Върховния административен съд Георги Чолаков, главния прокурор Борислав Сарафов и други членове на Управителния съвет на НИП.

Още снимки от новината

..............................................

 

Снимки: Министерство на правосъдието
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев