Двата социални центъра до Дома за стари хора в Сливен днес честват две години от своето разкриване

..............................................
01.07.2024 / 12:39

Днес се отбелязват две години от откриването на двата социални центъра до Дома за стари хора в Сливен, които бяха изградени от Общината. Единият център е предназначен за лица с психични разстройства, а другият - за лица с умствена изостаналост. Празничният повод обедини екипите и потребителите на двете съоръжения, както и гости от Дома за стари хора и други социални услуги в общината.

Галя Бойчева, директор на центровете, изрази удовлетворението си, че откриването на тези социални услуги представлява ново начало за всички. Тя подчерта, че със съвместни усилия екипите успяха да преобразят дворните площи на двете сгради, засаждайки цветя през една от годините и зеленчуци през пролетта на настоящата година. Бойчева използва възможността да благодари на колегите си и на Общината за подкрепата и успешното сътрудничество.

Пепа Чиликова, заместник-кмет на Сливен, представи поздравление от името на кмета Стефан Радев, изразявайки благодарност към специалистите от социалната сфера за техния ежедневен труд, емпатия и отдаденост към работата си.

„През последните години Община Сливен разшири и разви мрежата си от социални услуги. Днес можем да кажем, че те се надграждат, което ни радва! Уверен съм, че в тези центрове потребителите получават нужното внимание и комфорт в дружелюбна среда. Бъдете и занапред все така отдадени, професионални и обединени в грижата си за всяка човешка съдба!“, посочи кметът в своето поздравление.

Празничната програма включи песни, танци и почерпка за всички присъстващи.

Социалните центрове в Сливен функционират като центрове за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с психични разстройства и умствена изостаналост. От откриването си те постепенно бяха населявани с потребители от Дома за пълнолетни лица с умствена изостаналост в селище „Качулка“ и Държавната психиатрична болница в Раднево.

И двата обекта разполагат с капацитет от по 15 места и са изградени, оборудвани и обзаведени в съответствие със специфичните изисквания за осигуряване на специализирана среда и съвременни удобства, свързани с работата и комфорта на потребителите.

Строителните дейности са извършени в рамките на проекта „Подкрепа за деинституционализация на социални услуги за хора с увреждания в община Сливен“ по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 година, със съфинансиране от Общината.

Още снимки от новината

..............................................
..............................................
..............................................
..............................................
..............................................

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев