Министърът на отбраната Атанас Запрянов участва в церемония по повод 20-годишнината от създаването на Съвместното командване на силите

..............................................
01.07.2024 / 20:07

На 1 юли министърът на отбраната Атанас Запрянов участва в церемония по повод 20-годишнината от създаването на Съвместното командване на силите (СКС) в Министерството на отбраната. Той връчи осветено бойно знаме на командира на СКС, генерал-майор Красимир Кънев, подчертавайки символиката на военната традиция.

Министър Запрянов поздрави СКС с годишнината, като подчерта ролята на командването в осигуряването на българските контингенти зад граница и пожела на военнослужещите смело да изпълняват дълга си. Генерал-майор Кънев също отбеляза значимостта на деня и символиката на бойните знамена.

По-късно през деня на тържествено събрание във Военния клуб бяха наградени военнослужещи и цивилни служители за професионализъм. Министър Запрянов отбеляза утвърждаването на СКС като ключова структура в армията и важната му роля в подготовката на контингентите за мисии зад граница.

На церемонията присъстваха народни представители, висши офицери, представители на държавни институции и ветерани. Министър Запрянов благодари на Христо Гаджев, председател на Комисията по отбрана в предишното Народно събрание, за подкрепата и изрази надежда за съвместна работа и с новото Народно събрание.

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов похвали усилията на СКС в изпълнението на трите мисии на Въоръжените сили и подчерта важността на бързото съзряване в планирането и подготовката за съвместни операции. Той подчерта значимостта на адаптирането към новите предизвикателства в сигурността и изрази надежда, че под командването на генерал-майор Кънев, СКС ще демонстрира способности в различни направления.

Снимка: Министерство на отбраната
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев