Наградиха министъра на труда и социалната политика за осигуряване на достъпна трудова и социална среда за хората с увреждания

..............................................
01.07.2024 / 20:16

Министърът на труда и социалната политика Ивайло Иванов получи награда за принос в осигуряването на достъпна трудова и социална среда за хората с увреждания. Отличието му бе връчено от посланика на САЩ Кенет Мертен на церемония в Центъра за психологически изследвания, ръководен от д-р Диана Инджова.

Министър Иванов изрази благодарност за признанието на усилията му в създаването на условия за социално включване на хората с увреждания. Той подчерта, че позициите, които е заемал, са му позволили да постигне видими резултати, и призова всички да действат с убеждението, че хората с увреждания трябва да имат същите права и възможности като останалите.

Събитието отбеляза прилагането на Европейския акт за достъпност и възприемането на американски практики в законодателството за правата на хората с увреждания. Българският Закон за хората с увреждания бе посочен като пример, повлиян от американския нормативен акт, с принципи като независимост, подкрепа и справедливост.

Снимка: Министерство на труда и социалната политика
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев