Пеевски обяви, че е имало препоръка от почетния председател Ахмед Доган да не се подкрепя кабинета "Желязков"

Делян Пеевски
03.07.2024 / 12:10

Председателят на ДПС Делян Пеевски обяви пред медиите в Народното събрание, че е имало препоръка от почетния председател Ахмед Доган да не се подкрепя кабинета "Желязков". Пеевски заяви, че като лидер на ДПС е отговорен пред хората на партията и подчерта, че България трябва да има правителство, за да не се предаде страната на външни влияния.

Пеевски настоя, че няма личен разрив с Доган, но в партиен план ще изпълни волята на избирателите, предаде БНР. Той отбеляза, че ако няма правителство с първия, втория или третия мандат, това ще бъде в полза на Путин и други външни сили.

Рамадан Аталай, изключен депутат от ДПС, каза пред bTV, че Доган е разпоредил на ДПС да не подкрепя кабинета, предложен от ГЕРБ-СДС, и цитира имейл от Доган, в който се посочва, че ДПС трябва да има ясно изявени съпредседатели за преговорите и всички решения да се легитимират с подписите на двамата съпредседатели.

Аталай твърди, че след този имейл Пеевски е прекъснал контактите си с Доган и че в момента има разрив между тях. Той посочи, че причините за разпореждането да не се подкрепя правителството включват липсата на разговори, коалиционни споразумения и ясна програма за развитието на държавата.

Снимка: Уикипидея
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев