Предложение за оставки предизвика скандал в парламента

Народното събрание в София
03.07.2024 / 12:27

Извънредна точка в дневния ред на парламента за освобождаване на Севджан Съдкъев от Надзорния съвет на Агенцията за публични предприятия и контрол предизвика скандал в Народното събрание. Лидерът на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов реагира остро на предложението на ДПС, обвинявайки партията в провеждане на чистка в държавата и заявявайки, че Делян Пеевски прочиства хората на Ахмед Доган.

Костадинов подчерта, че дори изключеният депутат Рамадан Аталай говори за сериозен конфликт и разцепление във втората политическа сила.

ДПС също предложиха оставката на заместник-председателя на Комисията по финансов надзор Владимир Савов. Костадинов изрази мнение, че човекът, който подава оставка, трябва да обясни мотивите си и заяви, че парламентът е станал средство за разчистване на терена на Пеевски, като две мафиотски структури са се сблъскали.

Заместник-председателят на парламента Йордан Цонев прекъсна Костадинов, правейки му официална забележка за говорене на неистини, и подчерта, че оставката на Савов е подадена лично от него, което прави твърденията на Костадинов фактически неверни.

Снимка: Уикипидея
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев