На 4 юли започна националното военноморско учение с международно участие „Бриз – 2024“

..............................................
06.07.2024 / 14:08

Националното военноморско учение „Бриз – 2024“ с международно участие започва на 4 юли и ще продължи до 14 юли. Учението ще се провежда в териториалното море, прилежащата зона и изключителната икономическа зона на България, както и в предварително обявени райони.

В „Бриз – 2024“ ще участват военни кораби, летателни средства, безпилотни подводни апарати, водолазни групи и щабни офицери от Военноморските сили на България и множество други страни, включително НАТО и различни специализирани командвания.

Днес в пристанище Бургас ще пристигнат корабите от Противоминната военноморска група в Черно море, които също ще участват в учението.

Целта на „Бриз – 2024“ е да се подобри оперативната съвместимост и взаимодействието между участващите страни чрез изпълнение на съвместни задачи и бойни действия на море в отговор на кризи и инциденти.

Това е двадесет и осмото издание на „Бриз“, което продължава традицията да подобрява междуведомственото сътрудничество и взаимодействие с неправителствени организации и частни компании в многонационална среда. В учението ще участват 4 министерства и 24 държавни организации, както и представители на Европейската агенция за морска безопасност (EMSA).

Учението е планирано под ръководството на контраадмирал Кирил Михайлов, с директор капитан I ранг Ваньо Мусински и командир флотилен адмирал Велко Велков.

Снимка: Министерство на отбраната
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев