Лазар Лазаров участва в откриването на документална изложба, посветена на 105-ата годишнина от създаването на НС на ТПК

..............................................
06.07.2024 / 14:19

Заместник-министър Лазар Лазаров заяви, че Министерство на труда и социалната политика разглежда социалната икономика като ключов инструмент за намаляване на социалното неравенство и подобряване на жизнения стандарт на уязвимите групи. Това изказване бе направено по време на откриването на документална изложба, посветена на 105-годишнината от създаването на Националния съюз на трудово-производителните кооперации (НС на ТПК), организирана съвместно с Държавна агенция „Архиви“ (ДАА).

Според Лазаров, специфичните умения на уязвимите групи трябва да бъдат разглеждани като ценен ресурс на трудовия пазар. Той подчерта важността на създаването на условия за развитие на тези умения и тяхното приложение в полза на индивидите и обществото. Лазаров посочи трудово-производителните кооперации като двигател на социалната икономика в България.

В своето приветствие, Лазаров акцентира върху проекта „Развитие на социалната икономика“ по Националния план за възстановяване и устойчивост, който има за цел да повиши видимостта на услугите и продуктите на социалните предприятия и кооперации. В рамките на една година по проекта са проведени над 40 събития за представяне на тези продукти и услуги, организирани са над 3000 консултации, а регистрираните социални предприятия са се увеличили до 84, удвоявайки броя си.

Снимка: Министерство на труда и социалната политика
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев