ДСБ предлагат на ПП-ДБ да се състави технически кабинет с третия мандат

Атанас Атанасов
07.07.2024 / 11:44

ПП "Демократи за силна България" предложиха на коалицията ПП-ДБ да обсъдят и приемат механизъм за преодоляване на политическата криза чрез искане на третия мандат, който да се разглежда като "национален". Те предлагат създаването на технически кабинет, който да гарантира европейския демократичен, правов и антикорупционен ред, както и запазването на парламентарната република, съобщава в публикация DarikNews.

Изпълнителният съвет на партията изказва благодарност на гражданите за подкрепата и признава незадоволителните резултати от изборите. Също така оценяват решението на коалицията ПП-ДБ да носи отговорност за кабинета „Денков“ като неправилно и подчертават важността на общата комуникация и координация в "Демократична България".

Те определят коалицията ПП-ДБ като алтернатива на корупционното статукво и основен гарант за европейския път и членството на страната в НАТО, като предлагат допълнителна консолидация и създаване на по-ефективен модел за взаимодействие. Партията изразява тревога от действията на ГЕРБ, които задълбочават политическата криза и увеличават заплахите пред демократичната система.

Снимка: Уикипидея
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев