Димитър Главчев ще присъства на Срещата на върха на НАТО във Вашингтон от 9 до 11 юли

Премиерът Димитър Главчев
07.07.2024 / 19:37

Министър-председателят и министър на външните работи Димитър Главчев ще присъства на Срещата на върха на НАТО във Вашингтон от 9 до 11 юли, съобщава в публикация DarikNews. На събитието ще се отбележи 75-годишнината на НАТО, подчертавайки важността на Алианса в контекста на настоящите сигурностни предизвикателства, включително продължаващата руска агресия срещу Украйна.

Очаква се на срещата да бъдат взети решения за засилване на отбранителния потенциал на НАТО, както и за продължаване на подкрепата за Украйна. Ще се задълбочат отношенията с партньорите от Индийско-тихоокеанския регион.

Ще се проведат няколко важни заседания, включително заседание на Съвета НАТО-Украйна с участие на украинския президент Володимир Зеленски и срещи с партньори от Австралия, Нова Зеландия, Япония, Република Корея, както и с председателите на Европейския съвет и Европейската комисия.

Във Вашингтон ще присъстват 36 правителствени и държавни лидери. Делегацията, водена от премиера Главчев, ще включва министъра на отбраната Атанас Запрянов, адмирал Емил Ефтимов, заместник-министрите Мария Ангелиева, полк. Невяна Митева и Аделина Николова.

Снимка: Уикипидея
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев