В Нова Загора се проведе работна среща във връзка с проблемите на ВиК

...........................................
09.07.2024 / 12:46

На 8 юли 2024 г. в залата на Общинския съвет в Нова Загора се проведе работна среща относно проблемите с ВиК в региона на Нова Загора. Срещата беше инициирана от кмета на Нова Загора Галя Захариева и имаше за цел да обсъди сериозните проблеми с водоснабдяването на някои села и спешната нужда от реконструкция на главния водопровод от Червенаково.

Присъстваха множество заинтересовани страни, включително народни представители от 21-ви Сливенски многомандатен избирателен район, Мария Белова, Татяна Султанова, Хюсеин Хафъзов, управителят на „ВиК – Сливен“ ООД инж. Пламен Трифонов, Васил Николов, отговарящ за ВиК дружеството в Нова Загора, кметове на населени места и др. Срещата беше открита от г-жа Захариева, която очерта целта на срещата и подчерта неотложността на проблема.

Кметове на засегнатите села изразиха притесненията си и зададоха въпроси. Инж. Пламен Трифонов предостави подробна информация за текущото положение и предложи възможни решения. Народните представители също споделиха своите мнения и предложиха подкрепа. Бяха обсъдени краткосрочни решения за осигуряване на временно водоснабдяване и дългосрочни планове за реконструкция на водопровода.

Срещата приключи с постигане на съгласие за следващите стъпки. До края на юли „ВиК – Сливен“ ООД ще изготви и подаде инвестиционно предложение. Народните представители ще организират среща с ВиК Холдинга и министъра на МРРБ за представяне на ситуацията и търсене на финансиране. Кметът на Нова Загора Галя Захариева покани инж. Пламен Трифонов да представи напредъка на Общинския съвет на Нова Загора и кметовете на селата.

Кметът Захариева завърши срещата с оптимистична бележка: „Все пак има някаква яснота и надежда. Остава да продължим така, както сега с готовност да работим всички заедно, защото всички заедно представляваме хората и трябва да намерим механизма, с който да ги защитим в тази трудна ситуация и да помогнем."

Още снимки от новината

...........................................
...........................................
...........................................
...........................................

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев