При проверка на "Капитан Андреево" митничари откриха близо 22 тона фалшив прах за пране

Снимката е илюстративна
11.07.2024 / 10:37

Митническите служители на Граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево" откриха и задържаха 21 840 килограма прах за пране, маркиран като известен бранд, при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция. Съвместната операция срещу контрабандата на Агенция "Митници", "Гранична полиция", "Борба с организираната престъпност" и Националната агенция по приходите доведе до конфискуването на пратката, съобщи БТА.

На 29 юни митническите служители спряха товарна композиция с влекач и полуремарке с чужда регистрация, пътуваща от Турция към Босна и Херцеговина. Шофьорът, турски гражданин, представи документи за превозваната стока, посочена като перилни препарати. Товарният автомобил беше избран за задълбочено разследване, което разкри 26 палета с общо тегло 21 840 килограма прах за пране, всички носещи логото на популярна търговска марка и етикети на турски език.

Според разпоредбите на Европейския съюз за защита на правата върху интелектуалната собственост, прахът за пране е задържан. Собственикът на търговската марка е бил информиран за ситуацията, а той е потвърдил, че продуктът е фалшив.

Това е втората голяма пратка с фалшиви перилни препарати, открити на ГКПП "Капитан Андреево" през последните няколко седмици. Само преди две седмици бяха унищожени приблизително 60 тона подобни продукти, задържани на пункта по-рано тази и миналата година. От началото на 2024 г. на този граничен пункт са конфискувани 66 тона прах за пране с лого на световноизвестни търговски марки, заедно с 51 336 бутилки шампоан, съобщават от митница Свиленград.

Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев