Предстои обявяването на поръчките за изпълнение на Индустриален парк Сливен

Кметът Стефан Радев
11.07.2024 / 11:47

Кметът на Сливен Стефан Радев обяви предстоящото обявяване на поръчки за изпълнението на проекта за Индустриален парк Сливен. Проектът е одобрен по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ). Кметът припомни, че Общината е провела разговори с ФЛАГ за финансиране на съфинансирането на проекта. Те имат готов идеен проект за първата фаза, която обхваща северната част на индустриалния парк.

Кметът подчерта, че сроковете по ПВУ са много кратки и изрази надежда, че в този кратък период ще успеят да изпълнят заложените дейности.

По отношение на проекта за разширяване на пътя Сливен – Ямбол, кметът обясни, че политическата нестабилност е забавила развитието му. По-рано имаше подписан меморандум между общините Сливен, Ямбол и Тунджа и бяха проведени дискусии с министъра на регионалното развитие. Бяха разработени три варианта на трасето и създадена работна група за сравняването им.

За съжаление, поради постоянната политическа нестабилност, проектът изглежда е изостанал. Кметът изрази надежда, че когато има министър, който служи за по-дълъг период, ще може лично да постави въпроса и да настоява за продължаване на работата по проекта.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев