Одобриха проект на Регионалния исторически музей в Сливен

...........................................
11.07.2024 / 11:58

Регионалният исторически музей в Сливен спечели проект в група II от Програмата за финансова подкрепа за теренни археологически проучвания и теренна консервация на Министерството на културата на Република България. Този проект ще се фокусира върху недеструктивни археологически проучвания, включително издирване на археологически обекти, в землището на село Гергевец, община Сливен. Основната цел е да се идентифицират неизвестни недвижими паметници на културата, да се включат в автоматизираната информационна система Археологическа карта на България и да се повиши осведомеността на местното население относно културното наследство на техните райони.

В допълнение към това музеят кандидатства за държавно финансиране за продължаване на археологическите разкопки на късноантичната и средновековието крепост „Туида“. Въпреки че проектът е класиран в списъка на изчакващите допълнително финансиране, това все пак представлява значително постижение предвид намаляващия бюджет всяка година и нарастващата конкуренция.

Поздравления за екипа, подготвящ и изпълняващ проектите! Тяхната упорита работа и отдаденост допринасят за запазването и популяризирането на богатото културно наследство на региона.

Снимка: РИМ Сливен
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев