Президентът Румен Радев посети новоизграждаща се производствена база на компанията "International Armored Group" (IAG) в Бургас

...........................................
12.07.2024 / 10:03

Президентът Румен Радев посети новоизграждаща се производствена база на компанията "International Armored Group" (IAG) в Бургас, специализирана в производството на бронирани автомобили за световните пазари. Радев и съпругата му Десислава Радева бяха посрещнати от основателя на IAG д-р Антон Стефов, който представи инвестиционния проект. Заводът ще бъде открит на 1 октомври 2024 г. и ще наема основно български специалисти. Инвестицията включва производство на бронирани автомобили по стандартите на НАТО и дронове за спасителни, разузнавателни и аварийни отряди.

Кметът на Бургас Димитър Николов също присъства, тъй като общината изгражда инфраструктурата към базата. По време на посещението бяха обсъдени подготовката на квалифицирани кадри, приносът на отбранителната индустрия за икономиката и трудовата заетост, индустриалното сътрудничество, логистиката и възможностите за поддръжка на отбранителните способности на Българската армия, както и внедряването на високотехнологични решения и привличането на научните среди.

Още снимки от новината

...........................................
...........................................
...........................................

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев