През 2023 г. е стабилно финансовото състояние на община Сливен

...........................................
12.07.2024 / 10:13

Стефан Радев, кмет на община Сливен, сподели информация за отчета за приходите и разходите на бюджета на Общината за миналата година по време на среща. Той отбеляза, че въпреки инфлацията, която продължава да бъде важен фактор, няма направени значителни промени в приходната част на бюджета, нито в ставките на данъците и таксите. Събираемостта на данъците и таксите остава висока, без просрочени задължения или отклонения от наблюдаваните от Министерството на финансите показатели.

Община Сливен събира най-малко данъци и такси на глава от населението в сравнение с другите общини, които са центрове на областни градове. Разликата със средното ниво е над 100 лева на човек. Председателят на Общинския съвет Димитър Митев обясни, че след публичното обсъждане, бюджетът ще бъде разгледан на сесия на местния парламент, планирана за 25 юли.

Румен Иванов, заместник-кмет по финансите, обобщи основните точки от отчета. Той подчерта, че дейностите на Общината са били фокусирани върху осигуряването на изпълнението на приоритети, цели и мерки, посочени в програмата за икономическо развитие, нови ангажименти и ефективно управление на финансовите ресурси. Приходите за годината възлизат на 173 988 000 лева, включително държавни приходи от 128 200 000 лева. Изпълнението е 82%, което е по-високо от предходната година. Подробностите за отчета са достъпни в прикачения файл.

Още снимки от новината

...........................................

 

Прикачени файлове към новината

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев