Голям пожар избухна в Северна Македония, който достигна до границата с България

...........................................
12.07.2024 / 11:41

Огромен пожар избухна в Северна Македония и достигна до границата с България, съобщи Югозападно държавно предприятие. Гасенето продължи цяла нощ в обхвата на Държавно горско стопанство Осогово, а в Петрич се стремят да предотвратят навлизането на пожара в България.

След сигнала за големия горски пожар, служители на ДГС-Петрич и пожарната се разположиха по границата, за да не допуснат огъня на българска територия. През нощта се предприемат действия по запалване на насрещен огън и опожаряване на голи площи.

Рано сутринта хеликоптер от Северна Македония оглежда мястото. Българските екипи ще останат на място, докато е необходимо. На 11 юли в частна горска територия в Осогово възниква пожар, като засегнатата площ е 65 декара. Служители от ДГС-Кюстендил и противопожарен автомобил помагат в гасенето, което продължава и в момента.

В село Фрошош след намесата на горски служители води до бързо локализиране на пожар в държавна горска територия. В гасенето участват служители от Рилски манастир и Дупница, като засегнатата площ е 20 декара. Предотвратени са по-големи щети за българската гора.

Снимка: Югозападно държавно предприятие
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев