Криминална хроника Сливен - 12.07.2024 г.

Полиция Сливен
12.07.2024 / 11:59

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОД МВР-СЛИВЕН: ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06:00 ЧАСА НА 11.07.2024 Г. ДО 06:00 ЧАСА НА 12.07.2024 Г.

 

Котел: Притежание на наркотици са установили полицейски служители на РУ-Котел. На 11 юни, на път ІІ-48 в района на село Градец в посока град Котел е извършена проверка на лек автомобил „Ауди“. Автомобилът е управляван от мъж на 25 години, криминално проявен, от село Градец. С него са пътували още трима мъже. При проверката от автомобил е изхвърлено пликче, съдържащо суха листна маса, която при теста е реагирала на марихуана. Всички са задържани за 24 часа в РУ-Котел. По случая е образувано досъдебно производство.

Сливен: Криминалисти на РУ-Сливен работят по случай на причинявана на телесна повреда. На 11 юли, около 8:50 часа, мъж на 44 години от град Сливен е заявил, че малко по-рано същия ден в квартал „Комлука“ е бил нападнат от две лица, които са му нанесли удари. По случая се извършват издирвателни и процесуално-следствени действия. Образувано е досъдебно производство.

___________________________________________

През изминалото денонощие в ОДМВР-Сливен са съставени 168 актове за административно нарушение, фишове и ел. фишове за нарушения на ЗДвП, КЗ и по линия на КОС и Териториална полиция.

Екипи на групи „Патрулно-постова дейност“ към районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел, Твърдица и сектор „Пътна полиция“ са се отзовали на 61 сигнала от тел.112 и граждани за битови скандали, неправилно паркиране, нарушаване на нощната тишина и други. Съставени са 23 протокола за предупреждение.

Направени са 89 проби за употреба на алкохол и 3 за употреба на наркотици.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 5 сигнала за произшествия през изминалото денонощие. Своевременно са ликвидирани пожари, без да причинят преки щети, възникнали в сухи треви и отпадъци от екипи на РСПБЗН-Нова Загора /5/, при единия от пожарите, възникнал в село Караново, са спасени 10 къщи. Пожарът е тръгнал от запалени сухи треви в близост до стадиона в село Караново и се разпространил с опасност да обхване съседните къщи. В гасеното се включват 3 екипа на РСПБЗН-Нова Загора, служители на ДГС-Нова Загора и доброволци от селото. Осигурени са 2 трактора и водоноска. Пожарът е ликвидиран своевременно, без да причини преки материални щети.

На 11.07.2024 г. в 11:28 часа е получен сигнал за пожар в необработваема овощна градина /бадеми/ в село Калояново. Произшествието е ликвидирано от 3 екипа на РСПБЗН-Сливен. Пожарът е тръгнал от запалени сухи треви и стърнище, като се е прехвърлил към близката овощната градина и е обхванал високата трева в нея. Унищожени са 50 декара от градината.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев