Утре ще бъде ограничено движението на камиони над 20 тона заради високите температури

Снимката е илюстративна
13.07.2024 / 17:09

Утре, 14 юли, поради очакваните високи температури над 35 градуса, движението на камиони над 20 тона ще бъде ограничено в определени пътни участъци в областите Русе, Шумен, Велико Търново, Търговище, Разград и Силистра. Целта е да се предотвратят повреди на пътната настилка и да се гарантира безопасността на пътуващите.

В област Русе ще има ограничения за тежкотоварни камиони по пътища I-2 и I-5. В област Шумен движението ще бъде спряно по магистрала Хемус и път I-4 Търговище - Шумен. В областите Силистра и Шумен ще бъде забранено движението на тежки камиони по път I-7 Силистра - Шумен.

В областите Велико Търново и Търговище движението на камиони над 20 тона ще бъде ограничено по пътища I-4 и I-5. Спирането на тежкия трафик в тези райони ще се случи в пиковите следобедни часове, когато температурите са най-високи.

Тежкотоварните превозни средства ще трябва да изчакат извън пътното платно на определени места, без да пречат на другите участници в движението. Това ограничение не важи за превозни средства, транспортиращи бързоразвалящи се стоки, товари на определена температура, живи животни и опасни материали.

Агенция „Пътна инфраструктура“ призовава водачите да шофират внимателно, да поддържат подходяща скорост и да избягват рискови изпреварвания, които могат да застрашат безопасността на другите. Те също така напомнят, че използването на аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик пречи на реакцията на превозните средства със специален режим на работа в случай на злополука.

Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев