Ремонтът на Дюлинския проход напредва

...........................................
13.07.2024 / 17:23

Реконструкцията на 34 километра от път III-906 през Дюлинския проход напредва и скоро ще завърши основен ремонт на целия участък. Работата започна през май и включва пълна реконструкция на трасето и ремонт на два моста. Пътят е важен за Черноморието, тъй като свързва областите Варна и Бургас и служи като алтернативен маршрут на Обзорския и Айтоския проход.

В момента строителните работи се извършват без спиране на движението, като превозните средства ще преминават в лентата, в която не се работи. Шофьорите трябва да внимават, да карат със съобразена скорост и да спазват пътната сигнализация. Основният ремонт на участъка включва пълна реконструкция на трасето и ремонт на два моста над реките Двойница и Бяла.

Изпълнението на строително-монтажните работи се извършва от „ТРАНССТРОЙ – ВАРНА“ АД, а стойността на договора е близо 84 милиона лева, финансирани от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“. Надзорът на строителството се осигурява от ДЗЗД „Трафик контролс“, с участници: „ТРАФИК ХОЛДИНГ“ ЕООД и „КОНТРОЛС“ ООД.

Програмата на АПИ предвижда ремонт и на друг 31,5-километров участък от третокласния път, с което ще бъде обновено цялото трасе на път III-906 Старо Оряхово – Гюльовца – Каблешково – (път I-9). В момента се подготвя строителната документация за започване на строителните дейности на втория участък, Гюльовца – Каблешково – кръстовището с път I-9 Варна - Бургас. Изпълнителят на този участък е ДЗЗД „РАЗВИТИЕ 2018“, с участници: „Инжстройинженеринг“ ЕООД и „Битумина ГмбХ – България“ ЕООД. Стойността на договора е близо 84 милиона лева. Строителният надзор на втория участък ще бъде извършен от „ИЕ Консултанти 2022“ ДЗЗД, с участници: „ИВТ КОНСУЛТ“ ЕООД и „ЕРПОС СПОЛ“ С. Р. О. – Словения. Договорът им е за 946 920 лева. Ремонтът на втория участък ще включва и обновяване на 4 моста: над река Бяла, над напоителен канал, над преливника на язовир „Порой“ и над река Ахелой.

Още снимки от новината

...........................................
...........................................

 

Снимки: АПИ
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев