ИТН ще отидат на разговори с ПП-ДБ, ако решат да реализират мандата

Тошко Йорданов
14.07.2024 / 13:43

"Има такъв народ" (ИТН) ще се срещне с "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ), ако те решат да реализират втория мандат, заяви председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов пред БНР. Според него това е правилното решение за втората парламентарна сила. Той определи ДБ като разумна група, а ПП като самовлюбена, но отбеляза, че ДБ е склонна да състави експертен кабинет с втория мандат.

Йорданов подчерта, че има теоретично мнозинство за съставяне на техническо, експертно или програмно правителство с конкретна програма и ясни цели. Той обясни, че ДБ е под натиск от партньорите си от ПП, което създава трудности за тях.

В предаването "Неделя 150" Йорданов потвърди готовността на ИТН да състави експертно правителство и да разговаря с всички парламентарни групи. Той изрази мнение, че ако третият мандат отиде при ИТН, шансовете за успешна реализация са най-големи. Йорданов изброи най-належащите проблеми, по които трябва да се работи, и подчерта, че експертно правителство трябва да изпълнява конкретни и практични задачи за подобряване на състоянието в страната.

Йорданов също така заяви, че ако няма ярко изразени политически личности като министри и се подходи с програма, в която се работи по проблема и решението му, тогава няма проблем да се работи с всички партии, които имат желание да допринесат. Той отбеляза, че колкото повече партии участват, толкова по-голяма легитимност и контрол ще има правителството.

Йорданов заяви, че ИТН има добри взаимоотношения с президента Радев, защото той е здраво стъпил на земята и не се занимава с глупости.

Снимка: Уикипидея
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев