Трети ден продължава борбата с огъня в общините Калояново и Хисаря, където е обявено бедствено положение

Снимката е илюстративна
14.07.2024 / 12:51

Трети ден продължава борбата с огъня в общините Калояново и Хисаря, където е обявено бедствено положение. Огнищата обхващат 15 хиляди декара гори и равнини, съобщи БНР. Военните от пловдивския 91-ви инженерен батальон също участват в усилията.

Днес основните усилия са насочени към потушаването на огъня при село Иван Вазово, докато по останалия периметър има отделни огнища. Районът се обхожда от смесени групи пожарникари, горски служители и доброволци, съобщи директорът на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" за Радио Пловдив.

Доброволците са над 50 души, но всеки е добре дошъл да помогне. Надеждата е днес да се постигне локализация на пожара, като по-късно през деня ще има по-точна информация.

В Хисаря продължава задимяването заради температурната инверсия, но се очаква димът да се разсее, каза старши комисар Димов. Снощи беше овладяно огнището край Баня и пътят през Михилци е отворен.

Областният управител на Пловдив Христина Янчева и кметовете на Хисаря и Калояново, Ива Вълчева и Младен Кичев, координират действията от Михилци и Иван Вазово.

Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев