Жители на село Езерово организират протест-шествие, искат ограничаване на скоростта по републикански път

Снимката е илюстративна
14.07.2024 / 11:59

Мирен протест-шествие, организиран от жителите на с. Езерово, община Белослав, ще затвори важни улици в селото днес от 18:00 часа до приключване на протестните действия, съобщава БНР. Жителите отново искат да се ограничи скоростта на движение на превозните средства по републикански път III-2008, тъй като въпреки наличието на пътни знаци, поставени на 1,5 км един от друг, те продължават да търпят щети от интензивния трафик.

Протестиращите ще направят две обиколки с превозни средства по маршрут: от ул. „Васил Левски“, по ул. „Победа“ и Републикански път III-2008 в посока Варна, и обратно през входа на с. Езерово по ул. „Васил Левски“.

В писмата си до властите, жителите на Езерово предлагат монтирането на задължителни пътни знаци тип Г-17 и изграждането на напречни неравности в началото и края на селото като по-ефективни мерки за ограничаване на скоростта.

Кметът на община Белослав е издал заповед за затваряне на ул. „Васил Левски“ и ул. „Победа“ по време на протеста, за да се опазят общественият ред и безопасността на жителите. Началникът на Четвърто РПУ – Варна и участъкът Белослав – Аврен също са уведомени за мерките за опазване на реда по време на протеста.

Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев