Продължават усилията на военнослужещите от Сухопътните войски да се справят с избухналите пожари

..............................................
14.07.2024 / 14:28

Военнослужещи от Сухопътните войски продължават усилията си за потушаване на големия пожар, обхващащ районите на селата Иван Вазово и Михилци и град Хисаря, област Пловдив.

48 военнослужещи с 12 единици техника от 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово, ръководени от заместник-командира на 1-ви механизиран батальон майор Пламен Великов, участват в операциите по гасене от няколко дни, съобщават от Министерство на отбраната. Екип от 4-ма военнослужещи и 2 единици специализирана техника от 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка от състава на 55-ти инженерен полк – Белене също се включиха в усилията за потушаване на пожара. Техниката, включително един БАТ и един челен товарач, бяха транспортирани вчера от 110-ти логистичен полк – Пловдив.

Екипажите на два хеликоптера на Военновъздушните сили - Ми-17 и AS 532 AL Cougar от състава на 24-та авиационна база – Крумово се включиха за трети ден в гасенето по въздух в различни райони на страната. Хеликоптерите са изискани за подпомагане на усилията за гасене на пожар, възникнал край село Левка, община Свиленград, област Хасково.

Междувременно Община Хисаря набира доброволци, които да помогнат в гасенето на пожара в района на селата Михилци и Иван Вазово.

Снимка: Министерство на отбраната
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев