Под контрол е пожарът в района на селата Иван Вазово и Михилци

...........................................
14.07.2024 / 20:05

Адмирал Емил Ефтимов съобщи, че ситуацията с пожарите в момента е под контрол благодарение на добрата координация между различните институции и военните. Той подчерта важността на координацията за ефективното използване на ресурсите и създаването на резерв за бъдещи нужди. Адмиралът посети мястото на големия пожар в района на селата Иван Вазово и Михилци, заедно с полковник Димо Гюдженов, който координира действията на специализиран модул от Сухопътните войски, съобщиха от Министерство на отбраната.

Адмирал Ефтимов поясни, че армията участва в гасенето на пожарите на няколко места, като военнослужещите от 61-ва бригада действат в района на Иван Вазово и Михилци, а хеликоптерите от авиобаза „Крумово“ работят в района на Свиленград. Координацията и целесъобразното разпределение на ресурсите са от решаващо значение, за да се определи къде е най-необходимо използването на хеликоптерите. Приоритетите за тяхното използване се определят от „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Адмиралът подчерта, че ресурсите са скъпи и трябва да се използват там, където е най-критично и няма други възможности за действие. Той също така отбеляза, че летателните средства са в готовност за аварийно-спасителни действия при нужда от спасяване на човешки животи. Ефтимов похвали усилията на всички, участващи в гасенето на пожарите, включително доброволците, и изрази увереност в добрата организация и възможност за бъдещи реакции.

Снимка: Министерство на отбраната
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев