Военнослужещи от Българската армия продължават да оказват помощ в борбата с големите пожари, обхванали различни части на страната

...........................................
15.07.2024 / 12:49

Военнослужещи от Българската армия продължават да оказват помощ в борбата с големите пожари, обхванали различни части на страната, съобщават от Министерство на отбраната. Днес 51 военнослужещи с 11 единици техника от състава на Сухопътните войски участват в потушаването на пожара в района на село Иван Вазаво, област Пловдив. Военнослужещи с тежка инженерна техника от Сухопътните войски подкрепят усилията за овладяване на огъня в района на село Студена, община Свиленград, област Хасково.

Вчера, за трети пореден ден, екипажи от 24-та авиобаза – Крумово от Военновъздушните сили продължиха да помагат при гасенето на пожарите в страната. Те действаха в района на село Левка, община Свиленград, област Хасково. Вертолети AS 532 AL Cougar и Ми-17 изляха общо 231 тона вода върху огнищата.

Общо над 200 военнослужещи от Българската армия са участвали в борбата с пожарите в цялата страна през последните три дни, заедно с пожарникарите и доброволците. От състава на Сухопътните войски са се включили военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово, 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка, 2-ра Тунджанска механизирана бригада – Стара Загора, 110-ти логистичен полк – Пловдив и 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово. От състава на Военновъздушните сили са участвали екипажи от 24-та авиобаза – Крумово и 22-ра авиобаза Безмер. От състава на Военноморските сили са се включили военнослужещи от Военноморска база – Варна.

Снимка: Министерство на отбраната
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев