Улици и участъци, по които ще се извършват строително-монтажни работи в Сливен в периода 15 - 28 юли

...........................................
15.07.2024 / 12:06

„Водоснабдяване и Канализация – Сливен“ ООД информира своите потребители, че в периода от 15 юли 2024 г. до 28 юли 2024 г. ще се извършват строително-монтажни работи по различни водопроводни и канализационни мрежи и съоръжения в града. Поради това временно ще има организация на движението и възможни прекъсвания във водоподаването в определени райони.

Във връзка с изпълнението на проекта „Изграждане на нови и реконструкция на съществуващи водопроводни и канализационни мрежи и съоръжения на град Сливен, включително водопроводи до и от пречиствателната станция за питейни води (ПСПВ) и мерки за ефективност“, са създадени временни организации на движението в следните участъци и улици:

 

Главен клон I среден з. - от резервоар Хамамбаир до Дамарски мост

РШ

Хранителен водопровод в.з.

Довеждащ водопровод Хамамбаир

 

От 15 юли 2024 г. до 28 юли 2024 г. също така ще се извършват ремонтни дейности в квартал „Речица“, Агломерация Сливен, във връзка с проекта „Изпълнение на инженеринг - проектиране, строителство и авторски надзор на обект „Изграждане и реконструкция на водопроводната и канализационна мрежа и съпътстващите ги съоръжения в кв. „Речица“, Агломерация Сливен” съгласно условията на ФИДИК Жълта книга“. Възможно е да има временни прекъсвания на водоподаването и е създадена временна организация на движението, осигуряваща минимални затруднения за жителите и техните автомобили.

 

Засегнатите улици и участъци в квартал „Речица“ са</strong:

Ул. „Латинка“

Ул. „Ракита“

Ул. „Зорница“

Ул. „Иглика“

Ул. „Изворите“

Ул. „Коста Велков“

Ако възникнат непредвидени ситуации, които изискват удължаване на работния период с повече от 12 часа, „ВиК – Сливен“ ще осигури алтернативно водоснабдяване за засегнатия район.

Тези ремонтни дейности целят подобряване на управлението на водопроводната мрежа чрез минимизиране на бъдещи нарушения на водоснабдяването и осигуряване на по-добра услуга за потребителите. За допълнителна информация и въпроси гражданите могат да се свържат с ВиК оператор на безплатния национален телефон 0800 80 180.

Строително-монтажните работи са част от проекта „Доизграждане и рехабилитация на водоснабдителната и канализационната инфраструктура в агломерации с население с над 10 000 еквивалент жители, попадащи в обхвата на обособената територия на „Водоснабдяване и Канализация – Сливен“ ООД“, съфинансиран от Европейския съюз.

Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев