Министърът на отбраната Атанас Запрянов откри нова полоса за излитане и кацане в Трета авиационна база в село Граф Игнатиево

...........................................
15.07.2024 / 17:58

Министърът на отбраната Атанас Запрянов откри нова полоса за излитане и кацане в Трета авиационна база в село Граф Игнатиево. Той връчи Акт 16 на командира на авиобазата бригаден генерал Николай Русев и пожела дълги години безаварийни полети, съобщиха от пресцентъра на Министерство на отбраната. Към момента в базата се изпълняват 49 проекта, като първите два с Акт 16 са рульожките и пистата, четири проекта предстои да получат Акт 16, а шест са във фаза на подготовка за Акт 15.

Четири проекта са важни за приемането на F-16, като има шанс закъснението по осъществяването им да бъде наваксано. Инфраструктурата е част от военните способности, а фирмите-изпълнители допринасят за боеготовността и боеспособността на Въоръжените сили чрез труда си.

Министър Запрянов подчерта усилията, положени за изпълнението на всички заложени приоритети по време на неговия мандат, включително Стратегическия преглед на отбранителната политика, завършен успешно. Друг важен аспект е увеличението на възнагражденията на военнослужещите, постигнато чрез приемането на Програмата за инвестиции до 2032 и промените в Закона.

Модернизацията на Българската армия остава основен фокус, като всички проекти са подготвени за правителствени и парламентарни решения. Министър Запрянов изрази надежда за пълен прием във висшите военни училища и подобрени условия в сравнение с миналата година.

Снимка: Министерство на отбраната
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев