Президентът Радев удостои български военнослужещи с висше офицерско звание

...........................................
16.07.2024 / 09:21

Президентът Румен Радев издаде указ, с който назначи бригаден генерал Здравко Пехливанов на длъжността директор на Щаба на отбраната и го удостои с висше офицерско звание „генерал-майор“. Освен това държавният глава назначи полковник Иво Иванов за директор на дирекция „Стратегическо планиране“, като го удостои с висше офицерско звание „бригаден генерал“. Капитан I ранг Ваньо Мусински беше назначен за заместник-командир на Военноморските сили и удостоен с висше офицерско звание „флотилен адмирал“, а полковник Любомир Монов стана директор на дирекция „Отбранителна политика и планиране“, като получи висше офицерско звание „бригаден генерал“.

На церемонията президентът Радев поздрави четиримата новоназначени високопоставени военни служители, заявявайки, че техните нови звания и позиции са признание за тяхната отдаденост на службата, демонстрирани командни и професионални качества, както и принос към развитието на Въоръжените сили. Държавният глава добави, че тези назначения идват в момент, когато глобалната среда за сигурност става все по-предизвикателна поради конфликта в Украйна, който създава нови проблеми за националната сигурност на България.

От името на четиримата повишени военни, генерал-майор Пехливанов благодари за оказаната чест и потвърди ангажимента им да продължат да работят неуморно за преодоляване на настоящите предизвикателства пред сигурността, както и за повишаване на престижа на българските въоръжени сили сред съюзниците от НАТО и обществото в страната.

Още снимки от новината

...........................................
...........................................

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев