Българската армия за шести пореден ден оказва помощ в гасенето на пожарите

...........................................
17.07.2024 / 13:32

Днес, 17 юли, 61-ва Стрямска механизирана бригада - Карлово на Сухопътните войски продължи битката си с огъня в района на село Отец Паисиево, област Пловдив, съобщават от Министерство на отбраната. 40 военнослужещи с 8 единици специализирана техника работят под ръководството на заместник-командира на щабния батальон на бригадата майор Йордан Йончев. В същото време личен състав със специализирана техника - BAT и челен товарач - от 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка - Пловдив, се присъединиха към усилията в 07:40 ч. Те участват в операция по потушаването на пожара в съответствие със заповедта на командира на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков.

Хеликоптер Ми-17 и екип от състава на 24-та авиобаза – Крумово на Военновъздушните сили също се включиха в усилията от въздуха в 07:00 ч. Днес огънят в село Отец Паисиево унищожи над 30 къщи.

Екип за гасене на пожари от 2-ра Тунджанска механизирана бригада - Стара Загора от състава на Сухопътните войски започна работа в 08:30 ч. в района на пожара близо до Стара Загора. 22 военнослужещи с 4 единици техника участват в операцията.

Втори хеликоптер от базата в Крумово, AS 532 AL Cougar, излетя в 09:00 ч., за да окаже помощ при пожара в района на село Воден, област Ямбол.

Снимка: Министерство на отбраната
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев