Община Сливен осигури автоцистерна за уличната мрежа в квартал „Речица“

Община Сливен
17.07.2024 / 14:11

Община Сливен осигури автоцистерна за уличната мрежа в квартал „Речица“, за да намали праха в горещите дни. Машината ще пръска вода по улиците, за да поддържа чистотата и да подобри условията за живеене на местните жители. Това решение идва като част от ангажимента на Общината да подобри взаимодействието си с жителите на квартала по време на извършваните дейности по реконструкция на водопроводната и канализационната мрежа от „ВиК Сливен“.

Въпреки че тези дейности не попадат пряко в сферата на отговорност на Общината, нейното ръководство реши да предприеме мерки за минимизиране на неудобствата, причинени от запрашеността на въздуха по време на работата по водния цикъл. След приключване на проекта за водния цикъл са предвидени ремонти за възстановяване на асфалтовата настилка. Тези ремонти обаче ще обхванат само участъците, където е имало строителни дейности.

По инициатива на кмета Стефан Радев държавата отпусна допълнителни средства за пълно възстановяване на улиците и тротоарите в квартал „Речица“. Средствата ще бъдат използвани за подобряване на инфраструктурата след завършване на работата по водния цикъл.

Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев