Вицепрезидентът Илияна Йотова откри пътуващата изложба „Истина или лъжа? История на подправянето и фалшифицирането“

...........................................
18.07.2024 / 10:05

Вицепрезидентът Илияна Йотова откри пътуващата изложба „Истина или лъжа? История на подправянето и фалшифицирането“ в Националния етнографски музей. Експозицията, която включва примери за фалшификации от европейското Средновековие до наши дни, е по проект на Европейския парламент и се реализира от Дома на европейската история в Брюксел, съобщават от Президентството.

Йотова подчерта, че изложбата е изключително актуална в днешния свят, тъй като човечеството все още се бори с фалшивите новини, дезинформацията и лъжите, като същевременно се опитва да разграничи истината от полуистината. Тя предложи организирането на поредица от дискусии, фокусирани върху въздействието на явлението постистина върху различните аспекти на съвременния живот.

Вицепрезидентът благодари на Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей към Българската академия на науките и неговия директор проф. Владимир Пенчев за сътрудничеството и усилията им за запазване на паметта като сила и послание към бъдещите поколения.

Снимка: Президентство
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев